KENYA/Kakuma flyktningleir: – Jeg hadde fullført alle stegene inkludert legesjekker og intervjuer. Jeg mottok et sertifikat fra Resettlement Support Centre (RSC) som bekreftet at jeg hadde fullført prosessen, og at jeg møtte kravene for gjenbosetting i USA. Jeg ble til og med tildelt et bosted, sier Hamsa Jama Hassan (30).
Fredag 27. januar innførte USAs president Donald Trump et forbud mot innreise fra syv muslimske majoritetsland, Iran, Irak, Syria, Somalia, Sudan og Jemen, og innførte samtidig et fire måneders opphold i all gjenbosetting av flyktningers til USA.
26.000 berørte
Siden da har 26.000 flyktninger i Kenya blitt rammet av forbudet, de fleste fra Somalia, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).
– Denne beslutningen plasserer byrden på land som allerede er overbelastet, sier Geno Teofilo, medierådgiver i Flyktninghjelpen. Lav- og mellominntektsland tar i dag imot ni av 10 av verdens flyktninger.
I Kenya har halvparten av de 26.000 flyktningene som er berørte av innreiseforbudet allerede fått innvilget gjenbosetting i USA. Resten venter på å bli intervjuet av det amerikanske utenriksdepartementet, ifølge UNHCR.
Den somaliske flyktningen Bihi, hans kone Halay Hussein Barre, og de 10 barna deres har bodd i flyktningleiren Kakuma i Kenya i nesten fire år mens de har ventet på at søknad om gjenbosetting i USA skal bli behandlet.
–Trump har knust alle våre drømmene, sier han til Reuters.
Mister håpet
Hamsa har fulgt den politiske situasjonen i USA siden innsettelsen av Donald Trump. Han får en dårlig følelse av innreiseforbudet rettet mot somaliske flyktninger. Selv om innreiseforbudet er midlertidig (90 dager), mistenker han at det kommer til å bli forlenget, eller at strengere tiltak blir iverksatt.
– Nå må jeg kanskje starte forfra med prosessen min for å få komme til USA. Jeg er veldig ulykkelig og er i ferd med å miste alt håp, sier han.
Under kan du lese historiene til flere som er rammet: