Vi jobber døgnet rundt for å gi beskyttelse til verdens mest sårbare mot det ødeleggende koronaviruset. Men det blir stadig tydeligere at denne pandemien vil få vidtrekkende konsekvenser, og det er nødvendig med mer finansiering for å gi hjelp og beskyttelse til disse menneskene.
Det er avgjørende at verden bruker sine økonomiske ressurser for å beskytte mennesker på flukt. Solidariteten må ikke stoppe ved våre grenser. Denne uken uttalte Flyktninghjelpens generalsekretær, Jan Egeland:
– Hundrevis av milliarder av dollar og euro er bevilget for å redde økonomier i industrialiserte land. Men to måneder ut i pandemien sliter vi fremdeles med å skaffe nok ressurser til å hjelpe verdens mest sårbare mennesker.
Nødhjelpsappell
Derfor ber vi om én milliard kroner (100 mill. USD) fra våre donorer og støttespillere, som del av FNs Humanitarian Response Plan. Pengene vil gjøre oss i stand til å gi livreddende hjelp og beskyttelse til 4,5 millioner ofre for pandemien i 33 land i 2020. Vi vil særlig satse på å:
- Reduserer spredningen og helsekonsekvensene av Covid-19
- Hjelpe dem som er mest berørt av nedstengningstiltak til å få dekket grunnleggende behov som mat og utdanning
- Forhindre vold, overgrep og diskriminering knyttet til pandemien
Det er ingen tid å miste. Vi må handle nå – ikke bare for å møte den umiddelbare helsekrisen, men også for å forhindre pandemiens negative konsekvenser for menneskers fundamentale behov og rettigheter.
Les mer om Flyktninghjelpens Covid-19-appell
10 måter koronaviruset truer de mest sårbare