Flyktninghjelpens partnerskap med CMS Kluge gir flere mennesker grunnleggende rettigheter

Det norske advokatfirmaet CMS Kluge har bistått Flyktninghjelpens juridiske team siden 2012, og har blitt en av våre viktigste bedriftspartnere. I 2021 ble partnerskapet forlenget med ytterligere tre år.

Samarbeidet omfatter utveksling av kompetanse, kunnskap og juridisk bistand i større prosjekter. Avtalen inkluderer utvidelse av både økonomisk og faglig støtte, i tillegg til et helt nytt tiltak: en advokat fra CMS Kluge skal jobbe direkte fra Flyktninghjelpens hovedkontor.

Utvidelsen av partnerskapet legger til rette for at våre organisasjoner kan jobbe sammen om større, tidkrevende og omfattende prosjekter.

Et av de viktigste prosjektene er å hjelpe mennesker på flukt som ofte har blitt fratatt grunnleggende rettigheter.– Gjennom årene har partnerskapet med Flyktninghjelpen blitt en viktig del av vår identitet, sier advokat ved CMS Kluge, Mahrukh Mahmood, som for tiden er utplassert til Flyktninghjelpen. – Det gir også oss advokater muligheten til å jobbe med utfordrende juridiske spørsmål.

De siste årene har CMS Kluge hjulpet Flyktninghjelpen med å forme et etisk rammeverk som brukes av våre advokater som gir juridisk rådgivning til mennesker på flukt i landene der vi jobber.

– Med støtte fra CMS Kluge blir Flyktninghjelpen mer profesjonell og effektiv, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

De siste årene har Kluge gitt økonomisk støtte til mange av våre kampanjer rettet mot rettighetene til barn som er på flukt.

– CMS Kluges generøsitet og aktive engasjement er eksemplarisk. Advokatfirmaet er et godt eksempel på en bedrift som utøver samfunnsansvar i praksis, sier Egeland.

Se videoen for å finne ut mer om det viktige partnerskapet.
Se videoen for å finne ut mer om det viktige partnerskapet.